Pages

5/23/2015

Noveau










Olen tällä hetkellä sairaslomalla työuupumuksen vuoksi. Lyhyellä 1,5 viikon sellaisella, mutta kuitenkin. Tunteet ja ajatukset ovat heittelehtineet puolelta toiselle. Viimeiset pari viikkoa päällimäisenä on ollut pettymystä, kiukkua, surua, luopumisen tuskaa, itseruoskintaa, nöyrtymistä. Raskaita, mustia ajatuksia ja tunteita.




Kunnes yhtäkkiä, jo parin päivän pysähtymisen jälkeen ymmärsin: parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tämä on ihan ok. Tässä ei ole mitään hävettävää, ei luovuttamista tai mitään josta pitäisi itseään rankaista. Muut pakottivat ja nyt itsekin vihdoin tajusin pysähtyä. Vaikeimman kautta ottaa aikaa itselle. Jäsentää omia ajatuksiaan ajan kanssa. Päällimmäiseksi on noussut kysymys: kuka minä olen? Kyse ei olekaan vain työssä jaksamisesta vaan pohjimmiltaan isommista asioista: siitä kuka minä olen ja mitä minä haluan.




Parin viime päivän aikana yksi konkreettinen asia kirkastui. Haluan aloittaa taas blogin pitämisen. Ilman se ihmeellisempiä ajatuksia, ainakaan rajoittavia sellaisia. Blogin, joka ennen kaikkea on minua, jossa saan ilmaista luovuttaani ja elämän ja arjen kauneutta. Joten tässä ollaan! Ja tällä kertaa tätä ei tehdä häpeillen ja salassa, kuten vanha plateful of love-blogini aikoinaan pitkään oli. Maailma on avoin ja minäkin olen auki!


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14097161/?claim=2pnr9tmr89t">Follow my blog with Bloglovin</a>


5/20/2015

Ceiling lamp


#lagerma


Olen sairaslomalla. Syljeskelen kattoon. Tulikin mieleen esitellä siitä perspektiivistä meidän ruokailutilan kattolamppu. Se on Molecular House Doctorin mallistosta. Pidän siitä kovin. Nyt siinä on 40 wattiset polttimot, mutta joskus vielä hankin sellaiset hieman retrot, joissa hehkulangat loistavat punaisenaan.

/
Our ceiling lamp from our dining area. It's House Doctor's Molecular. 

5/18/2015

Asparagus risotto

#lagerma
Vakkariresepti, aina toimiva parsarisotto!

Liemi:
10 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 sitruuna
1 sitruunan raastettu kuori

voita
1 sipuli/2 salottisipulia
3 valkosipulin kynttä
2 dl valkoviiniä
5 dl risottoriisiä (käytin Arborio-riisiä)
500 g vihreää parsaa
180 g parmesanjuusto

Valmista ensin liemi; mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Sulata kuumassa kattilassa voi ja kuullota sipulit. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi muuttuu kuultavaksi. Lisää 2 dl valkoviiniä ja kiehauta miedolla lämmöllä. Tämän jälkeen lisää lientä noin kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä miedolla lämmöllä. Lisää valmistuksen loppuvaiheessa paloiteltu parsa ja anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon suurin osa parmesanlastuista (höyläsin palat juustohöylällä) ja heitä sekaan ripaus mustapippuria. Tarjoile heti, koristele annos parmesanlastuilla.

/
Asparagus risotto is one of the best spring food. If you want to use my receipe, please use the Google translator.

5/03/2015

Livingroom living

#lagerma
Lilleman on vesirokossa. Onneksi lievässä sellaisessa, kuten naamastakin näkee. Potilas on hyväntuulinen ja touhua täynnä.. :)