Kokeilimme tällä viikolla Anton&Antonin ruokakassipalvelua. Ruokakassi tilataan 1,5 viikkoa toimituksestaan etukäteen. Kassissa on kolmelle viikonpäivälle ruokaohjeet ja tarvikkeet. Saatavilla on arkikassi tai vegekassi joko kahdelle tai neljälle hengelle. Kahden hengen kassi on hinnaltaan 48 euroa ja neljän hengen kassi 68 euroa. Tällä viikolla resepteinä oli gnocceja ja tomaattikastiketta, sitruunakanaa sekä pad thai katkaravuilla. Tämä jälkimmäinen vaikutti vaativammalta ja aikaavievältä reseptiltä mitä todellisuudessa olikaan. Todella hyvä setti kyllä tuli. Tätä tehdään toistekin! Suosittelen niin reseptiä kuin tuota ruokakassipalveluakin hektiseen arkeen. Pelastaa monelta vaivalta.
Pad Thai ja katkaravut
225 g riisinuudeleita
1 pala tuoretta inkivääriä, n. 1 rkl raastettuna
2 valkosipulinkynttä
2 limettiä
50 g suolattuja maapähkinöitä
Viipaloi ohuesti punasipuli, pak choi, chili ja paprika. Leikkaa jäljellä oleva limetti lohkoiksi. Siirrä sivuun. Lämmitä iso paistin- tai wokkipannu kuumaksi öljytilkan kanssa ja wokkaa nopeasti punasipuli ja paprika yhden puristetun valkosipulikynnen kanssa muutama minuutti. Lisää kananmunat sekoittaen. Varo polttamasta pohjaan ainekset liian kuumassa pannussa. Lisää n. 30 sekunnin kuluttua pak choi, katkaravut, nuudelit, maapähkinäkastike ja chili. Sekoita huolella kaikki ainekset lämpimiksi. Lisää lopuksi leikattu korianteri.
1 pala tuoretta inkivääriä, n. 1 rkl raastettuna
2 valkosipulinkynttä
2 limettiä
50 g suolattuja maapähkinöitä
1⁄2 rkl valkoviinietikkaa
11⁄2 rkl soijaa
1 rkl vettä
1 rkl juoksevaa hunajaa
kookosöljyä paistamiseen
1 keltainen paprika
1 punainen chili
nippu tuoretta korianteria
n. 150 g pak choi- tai salaattikaalia
1⁄2 punasipuli
n. 100 g katkarapuja
2 kananmunaa
11⁄2 rkl soijaa
1 rkl vettä
1 rkl juoksevaa hunajaa
kookosöljyä paistamiseen
1 keltainen paprika
1 punainen chili
nippu tuoretta korianteria
n. 150 g pak choi- tai salaattikaalia
1⁄2 punasipuli
n. 100 g katkarapuja
2 kananmunaa
Sulata katkaravut. Keitä riisinuudelit paketissa olevan ohjeen mukaan. Laita hienoksi raastettu inkivääri, 1 karkeasti murskattu valkosipulinkynsi, hunaja, valkoviinietikka, soija, vesi, 1 limetin mehu ja n. 50 g maapähkinöitä kulhoon ja survo tasaiseksi kastikkeeksi sauva- tai muulla sekoittimella.
Viipaloi ohuesti punasipuli, pak choi, chili ja paprika. Leikkaa jäljellä oleva limetti lohkoiksi. Siirrä sivuun. Lämmitä iso paistin- tai wokkipannu kuumaksi öljytilkan kanssa ja wokkaa nopeasti punasipuli ja paprika yhden puristetun valkosipulikynnen kanssa muutama minuutti. Lisää kananmunat sekoittaen. Varo polttamasta pohjaan ainekset liian kuumassa pannussa. Lisää n. 30 sekunnin kuluttua pak choi, katkaravut, nuudelit, maapähkinäkastike ja chili. Sekoita huolella kaikki ainekset lämpimiksi. Lisää lopuksi leikattu korianteri.
Tarjoile limettilohkojen ja murskattujen maapähkinöiden kanssa sekä soijatilkallisella.
//
Please, translate the recipe by using Google translator: https://translate.google.fi/.
No comments:
Post a Comment