Pages

11/08/2015

Simplicity

 


Isänpäivän juhlinnat takana, mutkattoman rennoissa tunnelmissa. 


Kävimme eilen Ikeasta hakemassa vihdoin ja viimein uuteen keittiöömme pöydän. Edellisen kodin keittiönpöytä on ruokahuoneessa (kurkkaa tästä) ja nyt tosiaan nykyisessä kodissamme elellään erillisen keittiön kanssa, joka on kooltaan kuitenkin suhteellisen pieni. Mutta voi että kuinka nautin, että ON erillinen keittiö. Hah. Äidillä on rauha vetäytyä viinilasillisen ja keittokirjojen kanssa omaan rauhaansa fiilistelemään viikonlopun kokkailuja. ;-D Aamulla saa tepsuttaa rauhassa aamukahvin keittoon ja saa laittaa jopa valot päälle ja napsauttaa radion auki. Avokeittiössä ja etenkin edellisen kodin avopohja kokonaisuudessaan ei mahdollistanut mitään näistä ilman, että aamuisinkin herätti koko muun perheen. Avokeittiössä on tullut nyt eleltyä viimeiset neljä kotia joten ihan vaihteluakin tämä erilliskeittiö on - vaikka trendi nykypäivänä onkin ihan toinen; keittiöt fuusioituvat yhä lähemmäksi muuta asuntoa ja olohuoneita. No niin tai näin, me olemme onnellisia pienestä keitittöstämme ja siellä tänään ensimmäisestä nautitusta (isänpäivä)aamiaisesta.


Pöydän kavereina ovat entisen olohuoneemme DAW-tuolit; meinasin jo muuton yhteydessä myydä nämä koska olen lopen kyllästynyt malliin, mutta klassikko mikä klassikko. Ja heti tuli todettua "oikeassa" käytössä, että ovat aivan täydelliset istua etenkin juuri aamiaispöydässä jossa on sallittua nauttia kahvinsa vähän rennommissa tunnelmissa. Näillä ja Ikean pöydällä siis nyt ainakin toistaiseksi mennään.


Isänpäiväpäivälliseksi tänään valmistin vaahterasiirappista pork bellyä kaalipedillä, tämän Fanni & Kaneli-blogin reseptin mukaan. Tiinan blogi on ollut jo muutaman vuoden ihan yksi suosikeistani. Sieltä on monta ideaa resepteihin saanut ja monia reseptejä ihan sellaisenaankin on tullut kokeiltua. Tätä(kin) reseptiä voin suositella!


Jälkiruoaksi yksinkertaista, mutta ei niin kevyttä sitruunaista pullavanukasta mustikoilla. Reseptin jakoi rakas ystäväni anopilta sen saatuaan ja kesämökillä sitä meille tarjoiltuaan. Nam. Tässä oma modaukseni:


Sitruunainen pullavanukas mustikoilla


puolikas pullopitko

1/2 purkkia Lemon curdia 

2,5 dl Mustikoita

2 munan munamaito (korvasin maidonpuutteessa 2 dl kuohukermalla maidon - (sydänkohtaus))

Kardemummaa


Lado pienen uunivuoan pohjalle pullapitkon siivuja. Levitä päälle reilusti lemon curdia ja ripottele päälle mustikoita. Lado päälle toinen kerros pullaa ja kerros lemon curdia ja mustikoita. Kaada lopuksi päälle kardemummalla maustettu munamaito. Paista 180 asteisessa uunissa 30 min. Naati vaniljajäätelön kanssa. Nam.


//


New simple kitchen table from Ikea with our old DAW-chairs. Simple dessert from bun, lemon curd and blueberries. There's some element from our simple and easy-going Father's day.




No comments:

Post a Comment