Powered by Blogger.

Social icons

Itsetehty caesar-kastike / homemade caesar dressing

1/25/2016


Viime viikkoina on tullut syötyä melkein korvista asti Caesar-salaattia. Tämä ruokaisa ja sopivan rasvainen salaatti on sopinut hyvin pakkaspäivien ruoaksi. Etenkin kun kastikkeen on tehnyt itse ja krutongit ovat itse paahdettuja, niin tähän on suorastaan jäänyt koukkuun. Luomukanan sijasta välillä on nautittu lisukkeena paahdettua vuohenjuustoa. Ai nam. 




Täydellistä Caesar-kastiketta olen metsästellyt ja kokeillut omia variaatioita. En tiedä millainen ihan ihka oikea kastike olisi. Tuleeko esim. Worchesterin kastiketta originaaliin caesar-kastikkeeseen? Itse pidän anjoviksen suolaisuudesta joten ehdottomasti ne kuuluvat meidän kastikkeeseen. Jos anjovis ei maistu, niin ne voi korvata myös kapriksilla. 





Romainen salaatti olisi oikea lajike Caesar-salaattiin, mutta jäävuorisalaatti ja nyrkillinen rucolaa on meillä vakioidummin käytetty salaattisekoitus. Toimii niinkin. Krutongit olen paahtanut tuoreesta pellavansiemen leivästä, narskuu mukavasti siemenetkin hampaissa. 


Caesar-kastike by lagerma

1 kananmunan keltuainen

3 anjovisfilettä

ruokalusikallinen sitruunanmehua

teelusikallinen dijon sinappia

0,5 dl parmesanjuustoa

1 valkosipulin kynsi

mustapippuria

0,5 - 1 dl oliiviöljyä 



Riko keltuaisen koostumus ja heitä se ja anjovikset tehosekoittimeen. Pyöräytä anjovisten rakenne rikki. Lisää joukkoon sitruunamehu, sinappi, parmesanjuusto lastuina ja mustapippuri. Sekoita hyvin. Kaada joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana. Itse olen vaihdellut öljyn määrää vähän parmesanjuuston määrän mukaan; olen näissä määrissä aika suurpiirteinen. ;-) Lopuksi lisää murskattu valkosipulinkynsi ja pyöräytä seos vielä kunnolla ympäri. 


Pilko salaatti, lisää joukkoon parmesanlastuja ja paahdetut leipäkrutongit sekä lopuksi kastike ja haluamasi lisukkeet. Sitten vain ääntä kohden!


/

My winter favorite is Caesar sallad. With chicken or chevre cheese.


Caesar sauce by #lagerma

1 egg yolk

3 anchovy fillets

a tablespoon of lemon juice

teaspoon dijon mustard

0.5 cups of Parmesan cheese

1 clove of garlic

black pepper

0.5 - 1 cup olive oil


Break the yolk composition and throw it and anchovies in a blender. Spin anchovies structure. Add the lemon juice, mustard, Parmesan cheese  and black pepper. Mix well. Pour the olive oil in a thin strip. Finally, add the crushed garlic clove and spin the mixture still securely around. Chop the lettuce, add the parmesan cheese and toasted croutons and finally the sauce and garnish (chicken or chevre cheese). Enjoy!

4 comments

  1. Caesar-salaatti on kyllä yksi sellainen ruoka mihin ei vaan ikinä kyllästy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä. Täytteitä on niin helppo vaihtaa ja perussalaattilaaduillakin makua vaihdella. Täytyykin ehkä taas tehdä ensi viikolla. :-)

      Delete
  2. Ihanat kuvat ja posti <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Kiva kun tulit tännekin piipahtamaan, blogisi ja instagramisi olivat ihana löytö.. inspiroivat kovin, kiitos siitä! :-)

      Delete

1/25/2016

Itsetehty caesar-kastike / homemade caesar dressing



Viime viikkoina on tullut syötyä melkein korvista asti Caesar-salaattia. Tämä ruokaisa ja sopivan rasvainen salaatti on sopinut hyvin pakkaspäivien ruoaksi. Etenkin kun kastikkeen on tehnyt itse ja krutongit ovat itse paahdettuja, niin tähän on suorastaan jäänyt koukkuun. Luomukanan sijasta välillä on nautittu lisukkeena paahdettua vuohenjuustoa. Ai nam. 




Täydellistä Caesar-kastiketta olen metsästellyt ja kokeillut omia variaatioita. En tiedä millainen ihan ihka oikea kastike olisi. Tuleeko esim. Worchesterin kastiketta originaaliin caesar-kastikkeeseen? Itse pidän anjoviksen suolaisuudesta joten ehdottomasti ne kuuluvat meidän kastikkeeseen. Jos anjovis ei maistu, niin ne voi korvata myös kapriksilla. 





Romainen salaatti olisi oikea lajike Caesar-salaattiin, mutta jäävuorisalaatti ja nyrkillinen rucolaa on meillä vakioidummin käytetty salaattisekoitus. Toimii niinkin. Krutongit olen paahtanut tuoreesta pellavansiemen leivästä, narskuu mukavasti siemenetkin hampaissa. 


Caesar-kastike by lagerma

1 kananmunan keltuainen

3 anjovisfilettä

ruokalusikallinen sitruunanmehua

teelusikallinen dijon sinappia

0,5 dl parmesanjuustoa

1 valkosipulin kynsi

mustapippuria

0,5 - 1 dl oliiviöljyä 



Riko keltuaisen koostumus ja heitä se ja anjovikset tehosekoittimeen. Pyöräytä anjovisten rakenne rikki. Lisää joukkoon sitruunamehu, sinappi, parmesanjuusto lastuina ja mustapippuri. Sekoita hyvin. Kaada joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana. Itse olen vaihdellut öljyn määrää vähän parmesanjuuston määrän mukaan; olen näissä määrissä aika suurpiirteinen. ;-) Lopuksi lisää murskattu valkosipulinkynsi ja pyöräytä seos vielä kunnolla ympäri. 


Pilko salaatti, lisää joukkoon parmesanlastuja ja paahdetut leipäkrutongit sekä lopuksi kastike ja haluamasi lisukkeet. Sitten vain ääntä kohden!


/

My winter favorite is Caesar sallad. With chicken or chevre cheese.


Caesar sauce by #lagerma

1 egg yolk

3 anchovy fillets

a tablespoon of lemon juice

teaspoon dijon mustard

0.5 cups of Parmesan cheese

1 clove of garlic

black pepper

0.5 - 1 cup olive oil


Break the yolk composition and throw it and anchovies in a blender. Spin anchovies structure. Add the lemon juice, mustard, Parmesan cheese  and black pepper. Mix well. Pour the olive oil in a thin strip. Finally, add the crushed garlic clove and spin the mixture still securely around. Chop the lettuce, add the parmesan cheese and toasted croutons and finally the sauce and garnish (chicken or chevre cheese). Enjoy!

4 comments:

  1. Caesar-salaatti on kyllä yksi sellainen ruoka mihin ei vaan ikinä kyllästy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä. Täytteitä on niin helppo vaihtaa ja perussalaattilaaduillakin makua vaihdella. Täytyykin ehkä taas tehdä ensi viikolla. :-)

      Delete
  2. Ihanat kuvat ja posti <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Kiva kun tulit tännekin piipahtamaan, blogisi ja instagramisi olivat ihana löytö.. inspiroivat kovin, kiitos siitä! :-)

      Delete