Powered by Blogger.

Social icons

Lehtikaalisipsit / kale chips

3/20/2014

Kaupan vihanneshyllyllä niin monta kertaa lehtikaalipaketin nähdessäni olen miettinyt näitä paljon puhuttuja lehtikaalisipsejä. En edes tiedä missä sellaisten ohjeen olen nähnyt, mutta nyt vihdoin halusin näitä itsekin koittaa. Ei niistä kauniita tullut ja pilkoin kaalin hieman liian pieneksikin, mutta hyviä olivat. Iltapalaksi napsittiin ja taidetaan napsia pian uudelleenkin. Tein sipsit tällaisella sävellyksellä:

1 pkt (200 g) lehtikaalia
1/2 sitruunan mehua
1 rkl avocadoöljyä
merisuolaa 

Leikkaa lehtikaalin kova ns. ruoto pois ja pilko lehdet suupalan kokoisiksi. Purista lehtien päälle sitruunanmehu, pirskota öljy ja rouhi suola. Sekoita käsin, jotta ainekset tarttuvat kaikkiin lehtiin. Levitä lehdet väljästi uunipellille ja paista 150 asteessa 30 minuuttia. Kääntele lehtiä välillä paistamisen aikana. 

/

1 package (200 g) kale 
1/2 lemon juice 
1 tablespoon of avocado oil 
sea ​​salt 

Cut the tang off the kale and chop the leaves into bite-sized. Squeeze lemon juice on top of the leaves, add the oil and salt. Mix by hand, so that all the ingredients stick to the leaves. Spread the leaves loosely on a baking tray and bake at 150 ° C for 30 minutes. Turn the leaves from during baking.

4 comments

  1. Oi oi! Kiitos muistutuksesta ja kiitos ohjeesta! On pitänytkin näitä tehdä ja maistaa. ;)

    http://kotiani.blogspot.fi

    ReplyDelete
  2. Todellakin kiitos muistutuksesta! Näitä on pitänyt kokeilla jo kauan! :)

    ReplyDelete
  3. Mitä pidit lopputuloksesta? Kokeiltiin leidien kanssa meidän kasviskokkikerhossa ja pikkaisen jäi kitkerä jälkimaku. Menivät siis osastoon: kehiteltäviä...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä maistui niin miehelle kuin itsellekin. Eivät minusta olleet lainkaan kitkeriä.. Ehkä tuo sitruuna peitti kaalin kitkeryyttä? Mitä te sipseihin laitoittekaan?

      Delete

3/20/2014

Lehtikaalisipsit / kale chips


Kaupan vihanneshyllyllä niin monta kertaa lehtikaalipaketin nähdessäni olen miettinyt näitä paljon puhuttuja lehtikaalisipsejä. En edes tiedä missä sellaisten ohjeen olen nähnyt, mutta nyt vihdoin halusin näitä itsekin koittaa. Ei niistä kauniita tullut ja pilkoin kaalin hieman liian pieneksikin, mutta hyviä olivat. Iltapalaksi napsittiin ja taidetaan napsia pian uudelleenkin. Tein sipsit tällaisella sävellyksellä:

1 pkt (200 g) lehtikaalia
1/2 sitruunan mehua
1 rkl avocadoöljyä
merisuolaa 

Leikkaa lehtikaalin kova ns. ruoto pois ja pilko lehdet suupalan kokoisiksi. Purista lehtien päälle sitruunanmehu, pirskota öljy ja rouhi suola. Sekoita käsin, jotta ainekset tarttuvat kaikkiin lehtiin. Levitä lehdet väljästi uunipellille ja paista 150 asteessa 30 minuuttia. Kääntele lehtiä välillä paistamisen aikana. 

/

1 package (200 g) kale 
1/2 lemon juice 
1 tablespoon of avocado oil 
sea ​​salt 

Cut the tang off the kale and chop the leaves into bite-sized. Squeeze lemon juice on top of the leaves, add the oil and salt. Mix by hand, so that all the ingredients stick to the leaves. Spread the leaves loosely on a baking tray and bake at 150 ° C for 30 minutes. Turn the leaves from during baking.

4 comments:

  1. Oi oi! Kiitos muistutuksesta ja kiitos ohjeesta! On pitänytkin näitä tehdä ja maistaa. ;)

    http://kotiani.blogspot.fi

    ReplyDelete
  2. Todellakin kiitos muistutuksesta! Näitä on pitänyt kokeilla jo kauan! :)

    ReplyDelete
  3. Mitä pidit lopputuloksesta? Kokeiltiin leidien kanssa meidän kasviskokkikerhossa ja pikkaisen jäi kitkerä jälkimaku. Menivät siis osastoon: kehiteltäviä...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä maistui niin miehelle kuin itsellekin. Eivät minusta olleet lainkaan kitkeriä.. Ehkä tuo sitruuna peitti kaalin kitkeryyttä? Mitä te sipseihin laitoittekaan?

      Delete