Powered by Blogger.

Social icons

#TBT: ennen ja jälkeen / #TBT: before and after

3/10/2016


Mihin kuviin törmäsinkään pitkästä aikaa: todellinen throwback thursday. Edellinen kotimme oli pitkän remonttirupeaman tulos ja nämä ennen-kuvat asunnon ostohetkellä pomppasivat arkiston syövereistä. Halusin jakaa nämä vielä kanssanne, kun nykyisestä kodistamme ei ihan samanlaisia iloitteluja saa irti. Samalla nyt on mahdollisuus heittää kysymyksiä tähän remonttiin ja materiaalivalintoihin liittyen, tai sisustukseen tai mihin vain.. Vastaan parhaan kykyni mukaan. 


Kyseinen remontti oli sen verran kokonaisvaltainen, että pakkiin jäi kopallinen kokemuksia. Tunnustan, että edelleen remonttisormet syyhyävät, mutta nykyisessä kodissamme ei lattian hiomista ja kylppäriremonttia kummempaa ole tarve hetkeen tehdä. Tai no kaikenlaista pientä on mielessä. Palailen näihin uuden kodin projekteihin kyllä vielä!


Ennen-kuvat ovat neljän vuoden takaa kun asunto ostettiin, ja jälkeen-kuvat on ottanut Riikka Kantinkoski viime syksynä asunnon myyntiä varten. Kuvia on julkaistu täällä blogin puolella, mm. tässä Home of our lives-postauksessa

Asunnossa muutettiin siis keittiönpaikkaa, vaihdettiin koko huonejärjestys muutenkin, kaadettiin seinää, purettiin takka, vedettiin sähköt uudelleen ja putkiremontin yhteydessä räjäytettiin koko kylppäri atomeiksi. Kaikki pinnat uusittiin. No käytännössä siis: räjäytimme koko asunnon kuten kuvistakin näkee. Ja kaiken suunnittelimme lattiasta kattoon itse. Keittiön ja kylppärin kalusteiden suunnittelussa toki oli ammattilainen mukana, jotta saimme halutunlaiset ja oikean mittaiset kalusteet tiloihin. Ja sitten tietysti se muu ammattilaisten armeija ja tekijäporukka lähtien rakennuslupavirastosta taloyhtiöön, sähkösuunnittelijaan, sähkömieheen, putkariin, maalariin, puuseppään jne. jne. Näin isoon remonttiin ei olisi ollut järkevää lähteä, jos putkiremontti ei olisi alkanut samaan aikaan. Asunnon ostostamme aikataulu soljui aika mukavasti: pari ensimmäistä kuukautta tehtiin purkutöitä, suunniteltiin ja valittiin materiaaleja. Sitten oli putkiremontin ja sähköjen vuoro n. 3 kk ja perään muun asunnon remontti 1,5 kk. Ja kah, ehdimme muuttamaan sisään 3 viikkoa ennen kun lillemanimme syntyi. :-)
Tässä yllä yleisnäkymiä ennen remonttia, remontin jälkeen sekä ennen kuin muutimme pois. Koppero ennen-kuvassa on keittokomero. Leikkisästi kutsuimme sitä nakkikioskiksi, kun siinä oikein luukkukin oli. Ensitöiksemme pistimme sen matalaksi ja takaosaan rakennettiin liukuovellinen komero jonka takana sijaitsi pesutorni ja vaatekomero. Ihan loistava tapa säästää pienestä kylppäristä tilaa on sijoittaa pesukone komeroon. Näin meillä itseasiassa nykyisessäkin asunnossa on.

Eteinen
Kyllä, eteisessä oli jääkaappi. Mutta myös hyvä syvvennys, josta halusin purettavan nuo vanhat ovenkarmit. Vuonna 1929 rakennetussa talossa on alunperin ollut vain muutama iso asunto, joita ajan mittaan on pilkottu pienempiin. Tyypillistä Helsinkiläisissä kerrostaloissa. Tässäkin siis liene ollut jonkun salonkiin vievä oviaukko tmv. Kun karmit purettiin, saatiin myös yläosan kattoa purettua jolloin aukosta aidosti tuli avara ja sinne tuo meidän naulakkokin upposi kuin veitsi voihin. Puhumattakaan vauvanvaunuista, jotka sujahtivat mainiosti naulakon alle aina kulkutieltä pois. Viime ajat ennen muuttoa meilä kuitenkin oli Bestån kaapisto kenkäkaappina, eli hyvä ja monikäyttöinen eteistila tuo oli vaikka pieni olikin.


MakuuhuoneMakuuhuoneen paikalla oli alunperin olohuone, ja tuon valkoisen vaatekomeron tilalla oli takka sekä ikkunaseinän muodon mukainen peiliseinä. Kyytiä saivat molemmat. Takan hormi levytettiin umpeen, jotta sinne jonkun asukkaan on mahdollista takka vielä asentaakin.
Keittiö
Suurin rakenteellinen ja pohjaan vaikuttava muutos oli keittiön paikan muuttaminen. Tähän haettiin asianmukaiset luvat rakennusvirastolta ja taloyhtiöltä. Ihan ongelmitta suunnitelmat eivät sujuneet, kun alunperin olimme suunnitelleet pohjan hieman toisenlaiseksi. Loppujen lopuksi tämä kuitenkin oli se paras vaihtoehto. Käytäntökin sen osoitti. Keittiön tilalla oli ennen lastenhuone ja komerot, josta ennen-kuva alla. Vanhojen maakuuhuoneiden väliseinät siis purettiin ja keittiö rakennettiin avotilaan. Tarkempi esittely valmiista keittiöstä postauksessa Meidän keittiössä / our kitchen.

Ja tästä edellisestä kodista kaipaan kyllä niiiiin tuota keittiötä.. En sitä, että se on avokeittiö, vaan tuota tasotilaa ja isoja laatikostoja.. Ja tuota valoa...!! Awwh. Keittiöstä itsellä oli selkeä visio, mutta sen toteuttamisessa auttoi ammattilainen, jotta kaikki tila saatiin oikein käytettyä.
Kylpyhuone
Kylpyhuone oli alunperin asunnon omituisin tila ja toki muutenkin myös isotöisin. Remontti tehtiin putkiremontin yhteydessä, eli kaikki purkutyöt sujuivat luontevasti. Vanhassa kylpyhuoneessa lattia oli noin 15 cm korkeammalla kuin muun asunnon lattia. Katosta osa oli madallettu ja osa kulmista oli "suoristettu", kuten ennen-kuvasta näkee.  Remontin yhteydessä pesutornille suunniteltiin paikka vanhaan keittokomeroon liukuovien taakse. Lattia madallettiin ja katto korotettiin normaaliksi, joten kylppäri todellakin suureni remontin myötä. 


Olohuone
Keittiötä vastapäätä avotilassa oli olohuone. Tässä oli aikaisemmin seinä välissä ja vierekkäin kaksi makuuhuonetta.

Muutos asunnossa oli iso kuten kuvista näette. Vanhasta kodistamme lisää kuvia löytyy mm. tästä postauksesta: Home of our lives.

Remontti ja pohjaratkaisut suunniteltiin tosiaan itse. Materiaalit valittiin itse ja niissä säästettiin tilaamalla Virosta mm. teetetyt katto- ja lattialistat. Jos jätetään putkiremontin kustannukset pois, eli putki- ja sähkötyöt miinustettuna, tuli remonttimme hinnaksi materiaaleineen noin 400 euroa neliö. Tämä on aika huokea hinta. Meillä kävi monessa mielessä tuuri!

Supermahtava projekti kaikkine koukeroineen ja kyllä kieltämättä tällaiset megamuutokset itseäni syyhyttävät. :-) Vielä kun lopputuloskin oli niin mieleinen. Ihana lillemanin ensikoti.

Mitäs te tuumailette muutoksesta? Olisitteko ennen-kuvien perusteella itse edes harkinneet moisen pommin ostoa? Jälkikäteen mietin itsekin miten näimmekin sen potentiaalin.. Jos tosiaan tulee mieleen kysymyksiä remonttiin, materiaaleihin tai sisustukseen liittyen, niin antaa palaa.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, hauskaa torstaita!


/

Our old home when we bought it and before we made a huge renovation over four years ago. And then the after-photos before we moved out last autumn. :) We planned everything ourselves, but of course we used professional handy mans to make renovation. If you want to see more from our old home, you can find photos for example here and here.

All the after-photos has taken by Riikka Kantinkoski.

22 comments

 1. Uskomattomia muutoskuvia! Huh, huh! Sulla/teillä on kyllä todella hyvä maku ja hienosti näkemystä.

  ReplyDelete
 2. Tuo keittiö on kyllä semmonen "to die for", i h a n a

  ReplyDelete
 3. No on kyllä upea muutos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan kontrasti kyllä aika huikea. Nyt kun jälkikäteen kuvia katselee, niin itseäkin melkein ihmetyttää miten onnistuttiinkin. :-)

   Delete
 4. Valtavan työn teitte! Tuo on jo kulttuuriteko. Hei, pakko kysyä tuosta teidän entisen kodin eteisen Bestå-säilytyksestä (jos on Bestå). Oliko teillä siinä laatikot ja oliko kätevä kenkien säilytykseen? Harkitsemme samaa ratkaisua, ja mietityttää, että toimiiko. Istuitteko sen päällä? Joustiko kansi painosta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, kulttuuriteko. :D Kiitos!

   Beståssa oli ovet ja kaksi hyllyä sisällä per kaappi. Ostettiin extra-hyllyt, jotta kenkiä mahtui tiiviimmin. Toimi tuolla hyllymäärällä hyvin kesä-/pikkukengille, talvikaudella otettiin toisesta kaapista toinen hylly pois, niin mahtui varrelliset käyttökengätkin. Ajatus oli, että kestäisi istumista, mutta loppujen lopuksi ei siinä istuskellut kuin muutaman vuoden ikäinen lilleman.

   Delete
  2. Kuulostaa hyvältä. Ja vähänpä sitä varmaan siinä itse istuisikaan. Kiitos kokemuksista!

   Delete
 5. Ai kauhee mikä muutos! VAU!

  ReplyDelete
 6. Olen kerrankin sanaton, totaalisen sanaton.

  ReplyDelete
 7. Niin uskomaton muutos ja niin tyylikkäästi toteutettu! Vaatii kyllä taitoa ja silmää! Olen seurannut blogiasi jo edellisen blogin ajalta. Joka kerta jaksan ihastella tyyliäsi, tunnelmaa ja kotianne. Se on niin kaunis <3 Kiitos inspiraatiosta =) P.S. Sinulle on haaste blogissani. -R

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos. :) Kiva kuulla, että olet pysynyt matkassa jo pidemmän aikaa. Ihan mahtavaa! Ihana blogi myös sinulla. Kiitos myös haasteesta! :)

   Delete
 8. Upea muutos! Ei olisi ihan jokaiselta remontoijalta onnistunut. Tuo olohuoneen oviaukko on iiihana. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Aino. Tuo oviaukko on myös aikalailla ainut syy miksi asunto ostettiin. :D

   Delete
 9. Huikea muutos ja todella kaunis asunto :) Meillä on suunnitteilla lattiaremontti, ja kiinnostaisi minkä lattian valitsitte? Entä mistä tilasitte lattialistat? Aurinkoista viikonloppua :) Anniina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pahoittelut Anniina vastauksessani kesti. Lattia oli K-Raudasta Cello niminen valkolakattu tammilaminaatti. Lattialistat remonttimiehemme teetti Virossa. Halusimme sähköjohdoille koteloinnin, eli johdot kulkevat listojen sisällä. Näytimme mallin minkätyyppistä haemme ja hän teetti ne käsityönä Virossa (silti halvemmat kuin valmiina suomesta :p).

   Delete
 10. Tuo eteisen naulakko on yksinkertaisuudessaan ihana! Mikä ja mistä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei,
   Se on Annaleena Leinon naulakko, hankittu vuonna 2012. En tiedä saako samaa enää, mutta annaleena.se on osoite josta löytynee viimeisimmät mallit.

   Delete
 11. Toivottavasti vielä näinkin myöhään laitettu kysymys nousee esiin sinulle. :)

  ReplyDelete

3/10/2016

#TBT: ennen ja jälkeen / #TBT: before and afterMihin kuviin törmäsinkään pitkästä aikaa: todellinen throwback thursday. Edellinen kotimme oli pitkän remonttirupeaman tulos ja nämä ennen-kuvat asunnon ostohetkellä pomppasivat arkiston syövereistä. Halusin jakaa nämä vielä kanssanne, kun nykyisestä kodistamme ei ihan samanlaisia iloitteluja saa irti. Samalla nyt on mahdollisuus heittää kysymyksiä tähän remonttiin ja materiaalivalintoihin liittyen, tai sisustukseen tai mihin vain.. Vastaan parhaan kykyni mukaan. 


Kyseinen remontti oli sen verran kokonaisvaltainen, että pakkiin jäi kopallinen kokemuksia. Tunnustan, että edelleen remonttisormet syyhyävät, mutta nykyisessä kodissamme ei lattian hiomista ja kylppäriremonttia kummempaa ole tarve hetkeen tehdä. Tai no kaikenlaista pientä on mielessä. Palailen näihin uuden kodin projekteihin kyllä vielä!


Ennen-kuvat ovat neljän vuoden takaa kun asunto ostettiin, ja jälkeen-kuvat on ottanut Riikka Kantinkoski viime syksynä asunnon myyntiä varten. Kuvia on julkaistu täällä blogin puolella, mm. tässä Home of our lives-postauksessa

Asunnossa muutettiin siis keittiönpaikkaa, vaihdettiin koko huonejärjestys muutenkin, kaadettiin seinää, purettiin takka, vedettiin sähköt uudelleen ja putkiremontin yhteydessä räjäytettiin koko kylppäri atomeiksi. Kaikki pinnat uusittiin. No käytännössä siis: räjäytimme koko asunnon kuten kuvistakin näkee. Ja kaiken suunnittelimme lattiasta kattoon itse. Keittiön ja kylppärin kalusteiden suunnittelussa toki oli ammattilainen mukana, jotta saimme halutunlaiset ja oikean mittaiset kalusteet tiloihin. Ja sitten tietysti se muu ammattilaisten armeija ja tekijäporukka lähtien rakennuslupavirastosta taloyhtiöön, sähkösuunnittelijaan, sähkömieheen, putkariin, maalariin, puuseppään jne. jne. Näin isoon remonttiin ei olisi ollut järkevää lähteä, jos putkiremontti ei olisi alkanut samaan aikaan. Asunnon ostostamme aikataulu soljui aika mukavasti: pari ensimmäistä kuukautta tehtiin purkutöitä, suunniteltiin ja valittiin materiaaleja. Sitten oli putkiremontin ja sähköjen vuoro n. 3 kk ja perään muun asunnon remontti 1,5 kk. Ja kah, ehdimme muuttamaan sisään 3 viikkoa ennen kun lillemanimme syntyi. :-)
Tässä yllä yleisnäkymiä ennen remonttia, remontin jälkeen sekä ennen kuin muutimme pois. Koppero ennen-kuvassa on keittokomero. Leikkisästi kutsuimme sitä nakkikioskiksi, kun siinä oikein luukkukin oli. Ensitöiksemme pistimme sen matalaksi ja takaosaan rakennettiin liukuovellinen komero jonka takana sijaitsi pesutorni ja vaatekomero. Ihan loistava tapa säästää pienestä kylppäristä tilaa on sijoittaa pesukone komeroon. Näin meillä itseasiassa nykyisessäkin asunnossa on.

Eteinen
Kyllä, eteisessä oli jääkaappi. Mutta myös hyvä syvvennys, josta halusin purettavan nuo vanhat ovenkarmit. Vuonna 1929 rakennetussa talossa on alunperin ollut vain muutama iso asunto, joita ajan mittaan on pilkottu pienempiin. Tyypillistä Helsinkiläisissä kerrostaloissa. Tässäkin siis liene ollut jonkun salonkiin vievä oviaukko tmv. Kun karmit purettiin, saatiin myös yläosan kattoa purettua jolloin aukosta aidosti tuli avara ja sinne tuo meidän naulakkokin upposi kuin veitsi voihin. Puhumattakaan vauvanvaunuista, jotka sujahtivat mainiosti naulakon alle aina kulkutieltä pois. Viime ajat ennen muuttoa meilä kuitenkin oli Bestån kaapisto kenkäkaappina, eli hyvä ja monikäyttöinen eteistila tuo oli vaikka pieni olikin.


MakuuhuoneMakuuhuoneen paikalla oli alunperin olohuone, ja tuon valkoisen vaatekomeron tilalla oli takka sekä ikkunaseinän muodon mukainen peiliseinä. Kyytiä saivat molemmat. Takan hormi levytettiin umpeen, jotta sinne jonkun asukkaan on mahdollista takka vielä asentaakin.
Keittiö
Suurin rakenteellinen ja pohjaan vaikuttava muutos oli keittiön paikan muuttaminen. Tähän haettiin asianmukaiset luvat rakennusvirastolta ja taloyhtiöltä. Ihan ongelmitta suunnitelmat eivät sujuneet, kun alunperin olimme suunnitelleet pohjan hieman toisenlaiseksi. Loppujen lopuksi tämä kuitenkin oli se paras vaihtoehto. Käytäntökin sen osoitti. Keittiön tilalla oli ennen lastenhuone ja komerot, josta ennen-kuva alla. Vanhojen maakuuhuoneiden väliseinät siis purettiin ja keittiö rakennettiin avotilaan. Tarkempi esittely valmiista keittiöstä postauksessa Meidän keittiössä / our kitchen.

Ja tästä edellisestä kodista kaipaan kyllä niiiiin tuota keittiötä.. En sitä, että se on avokeittiö, vaan tuota tasotilaa ja isoja laatikostoja.. Ja tuota valoa...!! Awwh. Keittiöstä itsellä oli selkeä visio, mutta sen toteuttamisessa auttoi ammattilainen, jotta kaikki tila saatiin oikein käytettyä.
Kylpyhuone
Kylpyhuone oli alunperin asunnon omituisin tila ja toki muutenkin myös isotöisin. Remontti tehtiin putkiremontin yhteydessä, eli kaikki purkutyöt sujuivat luontevasti. Vanhassa kylpyhuoneessa lattia oli noin 15 cm korkeammalla kuin muun asunnon lattia. Katosta osa oli madallettu ja osa kulmista oli "suoristettu", kuten ennen-kuvasta näkee.  Remontin yhteydessä pesutornille suunniteltiin paikka vanhaan keittokomeroon liukuovien taakse. Lattia madallettiin ja katto korotettiin normaaliksi, joten kylppäri todellakin suureni remontin myötä. 


Olohuone
Keittiötä vastapäätä avotilassa oli olohuone. Tässä oli aikaisemmin seinä välissä ja vierekkäin kaksi makuuhuonetta.

Muutos asunnossa oli iso kuten kuvista näette. Vanhasta kodistamme lisää kuvia löytyy mm. tästä postauksesta: Home of our lives.

Remontti ja pohjaratkaisut suunniteltiin tosiaan itse. Materiaalit valittiin itse ja niissä säästettiin tilaamalla Virosta mm. teetetyt katto- ja lattialistat. Jos jätetään putkiremontin kustannukset pois, eli putki- ja sähkötyöt miinustettuna, tuli remonttimme hinnaksi materiaaleineen noin 400 euroa neliö. Tämä on aika huokea hinta. Meillä kävi monessa mielessä tuuri!

Supermahtava projekti kaikkine koukeroineen ja kyllä kieltämättä tällaiset megamuutokset itseäni syyhyttävät. :-) Vielä kun lopputuloskin oli niin mieleinen. Ihana lillemanin ensikoti.

Mitäs te tuumailette muutoksesta? Olisitteko ennen-kuvien perusteella itse edes harkinneet moisen pommin ostoa? Jälkikäteen mietin itsekin miten näimmekin sen potentiaalin.. Jos tosiaan tulee mieleen kysymyksiä remonttiin, materiaaleihin tai sisustukseen liittyen, niin antaa palaa.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, hauskaa torstaita!


/

Our old home when we bought it and before we made a huge renovation over four years ago. And then the after-photos before we moved out last autumn. :) We planned everything ourselves, but of course we used professional handy mans to make renovation. If you want to see more from our old home, you can find photos for example here and here.

All the after-photos has taken by Riikka Kantinkoski.

22 comments:

 1. Uskomattomia muutoskuvia! Huh, huh! Sulla/teillä on kyllä todella hyvä maku ja hienosti näkemystä.

  ReplyDelete
 2. Tuo keittiö on kyllä semmonen "to die for", i h a n a

  ReplyDelete
 3. No on kyllä upea muutos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan kontrasti kyllä aika huikea. Nyt kun jälkikäteen kuvia katselee, niin itseäkin melkein ihmetyttää miten onnistuttiinkin. :-)

   Delete
 4. Valtavan työn teitte! Tuo on jo kulttuuriteko. Hei, pakko kysyä tuosta teidän entisen kodin eteisen Bestå-säilytyksestä (jos on Bestå). Oliko teillä siinä laatikot ja oliko kätevä kenkien säilytykseen? Harkitsemme samaa ratkaisua, ja mietityttää, että toimiiko. Istuitteko sen päällä? Joustiko kansi painosta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, kulttuuriteko. :D Kiitos!

   Beståssa oli ovet ja kaksi hyllyä sisällä per kaappi. Ostettiin extra-hyllyt, jotta kenkiä mahtui tiiviimmin. Toimi tuolla hyllymäärällä hyvin kesä-/pikkukengille, talvikaudella otettiin toisesta kaapista toinen hylly pois, niin mahtui varrelliset käyttökengätkin. Ajatus oli, että kestäisi istumista, mutta loppujen lopuksi ei siinä istuskellut kuin muutaman vuoden ikäinen lilleman.

   Delete
  2. Kuulostaa hyvältä. Ja vähänpä sitä varmaan siinä itse istuisikaan. Kiitos kokemuksista!

   Delete
 5. Ai kauhee mikä muutos! VAU!

  ReplyDelete
 6. Olen kerrankin sanaton, totaalisen sanaton.

  ReplyDelete
 7. Niin uskomaton muutos ja niin tyylikkäästi toteutettu! Vaatii kyllä taitoa ja silmää! Olen seurannut blogiasi jo edellisen blogin ajalta. Joka kerta jaksan ihastella tyyliäsi, tunnelmaa ja kotianne. Se on niin kaunis <3 Kiitos inspiraatiosta =) P.S. Sinulle on haaste blogissani. -R

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos. :) Kiva kuulla, että olet pysynyt matkassa jo pidemmän aikaa. Ihan mahtavaa! Ihana blogi myös sinulla. Kiitos myös haasteesta! :)

   Delete
 8. Upea muutos! Ei olisi ihan jokaiselta remontoijalta onnistunut. Tuo olohuoneen oviaukko on iiihana. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Aino. Tuo oviaukko on myös aikalailla ainut syy miksi asunto ostettiin. :D

   Delete
 9. Huikea muutos ja todella kaunis asunto :) Meillä on suunnitteilla lattiaremontti, ja kiinnostaisi minkä lattian valitsitte? Entä mistä tilasitte lattialistat? Aurinkoista viikonloppua :) Anniina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pahoittelut Anniina vastauksessani kesti. Lattia oli K-Raudasta Cello niminen valkolakattu tammilaminaatti. Lattialistat remonttimiehemme teetti Virossa. Halusimme sähköjohdoille koteloinnin, eli johdot kulkevat listojen sisällä. Näytimme mallin minkätyyppistä haemme ja hän teetti ne käsityönä Virossa (silti halvemmat kuin valmiina suomesta :p).

   Delete
 10. Tuo eteisen naulakko on yksinkertaisuudessaan ihana! Mikä ja mistä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei,
   Se on Annaleena Leinon naulakko, hankittu vuonna 2012. En tiedä saako samaa enää, mutta annaleena.se on osoite josta löytynee viimeisimmät mallit.

   Delete
 11. Toivottavasti vielä näinkin myöhään laitettu kysymys nousee esiin sinulle. :)

  ReplyDelete