Powered by Blogger.

Social icons

Urbaanilla piknikillä, juustokakku purkissa

7/27/2016


Terveiset helteisestä Asikkalasta, Päijänteen rannalta. Kirjoittelen tätä ilta-auringon lämmössä, itikoiden syötävänä. :-) Pari viime päivää on saatu nauttia ihan uskomattoman hienoista keleistä landen rauhassa. Täällä on uitu ja saunottu, nautittu grilliruoasta ja herkuteltu muurikka-letuilla. Viime viikollakin nautittiin kesäkeleistä, mutta urbaanin piknikin muodossa.



Pakkasin eväät koriin ja riensin kellohame heilahtaen ystäväni luo Jätkäsaareen, jonka merellisessä ympäristössä nautiskeltiin kesäillasta. Joutsenetkin saatiin kaveriksi; tosin tuollainen perheellinen vanhempi on aika pelottava kaveri. Sähisi ja tuijotti monta kertaa ohimennessään, mutta onneksi jätti meidät ja eväämme rauhaan vaikka noinkin lähelle uskalsi.



Koriin päätyi myös H&M:n jakardikuvioinen huopa (saatu blogin kautta), joka sopikin kivasti mustavalkoiseen rentoon kattaukseen, joka sisälsi mustavalkoisia kertakäyttöastioita ja lautasliinoja, mitä nyt laatikosta sattui löytymään. Eväinä nautiskeltiin Ruohonjuuren salaatteja ja hummuksia (todella NAM!), sekä Pimientos de Padrón - eli espanjalaisia paahdettuja paprikoita. Lisäksi olin tehnyt bataatti-fetasalaatin, joka sekin maistui vaikka kuvissa näyttääkin jo hieman painuneelta. Jälkkäriksi juotiin Pimmsiä sekä nautiskeltiin juustokakut jotka olin tehnyt valmiiksi purkkeihin.




Juustokakku purkissa (noin 4 annosta)

Pohja:

8 digestive keksiä

2 rkl suolatonta pähkinävoita


Täyte:

250 g mascarpone juustoa

1 prk sitruunarahkaa

2 dl kuohukermaa

Puolikkaan sitruunan mehu ja kuorta raastettuna

1 tl vanilja sokeria

sokeria oman maun mukaan

Väliin ja päälle koristeeksi vadelmia


Murusta keksit ja sekoita pähkinävoin kanssa hienoksi massaksi. Painele purkkien pohjalle noin sentin tasainen kerros ja laita purkit jääkaappiin viilenemään. Valmista täyte vatkaamalla kerma. Sekoita joukkoon mascarpone ja rahka samettiseksi vaahdoksi. Mausta sitruunalla ja sokerilla. 


Laita vadelmia keksipohjan päälle ja lisää täyte. Itse lisäsin päällimmäiseksi vielä vadelmia viltillä, kun purkit olivatkin ihan liian pienet muuten. ;-) 




Suosittelen testaamaan, purkki kuin purkkikin käy, eikä täyte vaadi liivatetta. Sitten ei kun hyvään seuraan ja kivaan paikkaan ja ääntä kohden. Nautitaan kesästä!

Maiju

/

Urban picnic in Helsinki.

Post a Comment

7/27/2016

Urbaanilla piknikillä, juustokakku purkissa



Terveiset helteisestä Asikkalasta, Päijänteen rannalta. Kirjoittelen tätä ilta-auringon lämmössä, itikoiden syötävänä. :-) Pari viime päivää on saatu nauttia ihan uskomattoman hienoista keleistä landen rauhassa. Täällä on uitu ja saunottu, nautittu grilliruoasta ja herkuteltu muurikka-letuilla. Viime viikollakin nautittiin kesäkeleistä, mutta urbaanin piknikin muodossa.



Pakkasin eväät koriin ja riensin kellohame heilahtaen ystäväni luo Jätkäsaareen, jonka merellisessä ympäristössä nautiskeltiin kesäillasta. Joutsenetkin saatiin kaveriksi; tosin tuollainen perheellinen vanhempi on aika pelottava kaveri. Sähisi ja tuijotti monta kertaa ohimennessään, mutta onneksi jätti meidät ja eväämme rauhaan vaikka noinkin lähelle uskalsi.



Koriin päätyi myös H&M:n jakardikuvioinen huopa (saatu blogin kautta), joka sopikin kivasti mustavalkoiseen rentoon kattaukseen, joka sisälsi mustavalkoisia kertakäyttöastioita ja lautasliinoja, mitä nyt laatikosta sattui löytymään. Eväinä nautiskeltiin Ruohonjuuren salaatteja ja hummuksia (todella NAM!), sekä Pimientos de Padrón - eli espanjalaisia paahdettuja paprikoita. Lisäksi olin tehnyt bataatti-fetasalaatin, joka sekin maistui vaikka kuvissa näyttääkin jo hieman painuneelta. Jälkkäriksi juotiin Pimmsiä sekä nautiskeltiin juustokakut jotka olin tehnyt valmiiksi purkkeihin.




Juustokakku purkissa (noin 4 annosta)

Pohja:

8 digestive keksiä

2 rkl suolatonta pähkinävoita


Täyte:

250 g mascarpone juustoa

1 prk sitruunarahkaa

2 dl kuohukermaa

Puolikkaan sitruunan mehu ja kuorta raastettuna

1 tl vanilja sokeria

sokeria oman maun mukaan

Väliin ja päälle koristeeksi vadelmia


Murusta keksit ja sekoita pähkinävoin kanssa hienoksi massaksi. Painele purkkien pohjalle noin sentin tasainen kerros ja laita purkit jääkaappiin viilenemään. Valmista täyte vatkaamalla kerma. Sekoita joukkoon mascarpone ja rahka samettiseksi vaahdoksi. Mausta sitruunalla ja sokerilla. 


Laita vadelmia keksipohjan päälle ja lisää täyte. Itse lisäsin päällimmäiseksi vielä vadelmia viltillä, kun purkit olivatkin ihan liian pienet muuten. ;-) 




Suosittelen testaamaan, purkki kuin purkkikin käy, eikä täyte vaadi liivatetta. Sitten ei kun hyvään seuraan ja kivaan paikkaan ja ääntä kohden. Nautitaan kesästä!

Maiju

/

Urban picnic in Helsinki.

No comments:

Post a Comment