Powered by Blogger.

Social icons

Kokonainen uunikala & tabbouleh-salaatti

11/12/2015


Torstaille 30 minuutin arkiruokaresepti!


Kokonainen uunikala, tabbouleh-salaatti ja kermaviilikastike


1 nieriä
1 purjosipuli
1 rkl voita
1⁄2 luomusitruuna
suolaa

Huuhdo kala kylmässä vedessä ja kuivaa pinta. Huuhdo ja hienonna purjosipuli ja paista pehmeäksi voissa. Suolaa kalan vatsa ja täytä paistetulla purjosipulilla. Leikkaa kalan selkään viiltoja ja työnnä niihin sitruunanviipaleita.

Siirrä kala uunipellille tai sopivaan uunivuokaan ja kypsennä 180-asteissa uunissa n. 30 minuuttia.

Kermaviilikastike

2 dl kermaviiliä
1⁄2 dl hiennonettua tilliä
1 valkosipulikynsi, murskattuna
suolaa
hunajaa
chilikastiketta

Sekoita kaikki ainekset kulhossa.


Tabbouleh-salaatti

2 dl bulguria
1 tomaatti kuutioituna
1⁄2 kurkkua kuutioituna
1 ruukku lehtipersiljaa, hienonnettuna
1⁄2 ruukkua tilliä
1 Granaattiomenan siemeniä
suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua

Keitä bulgur paketin ohjeiden mukaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään tilavassa kulhossa ja valuta joukkoon oliiviöljyä. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.


Resepti on alunperin Anton&Anton ruokakassiresepti jota hieman olen muokannut.

Post a Comment

11/12/2015

Kokonainen uunikala & tabbouleh-salaatti



Torstaille 30 minuutin arkiruokaresepti!


Kokonainen uunikala, tabbouleh-salaatti ja kermaviilikastike


1 nieriä
1 purjosipuli
1 rkl voita
1⁄2 luomusitruuna
suolaa

Huuhdo kala kylmässä vedessä ja kuivaa pinta. Huuhdo ja hienonna purjosipuli ja paista pehmeäksi voissa. Suolaa kalan vatsa ja täytä paistetulla purjosipulilla. Leikkaa kalan selkään viiltoja ja työnnä niihin sitruunanviipaleita.

Siirrä kala uunipellille tai sopivaan uunivuokaan ja kypsennä 180-asteissa uunissa n. 30 minuuttia.

Kermaviilikastike

2 dl kermaviiliä
1⁄2 dl hiennonettua tilliä
1 valkosipulikynsi, murskattuna
suolaa
hunajaa
chilikastiketta

Sekoita kaikki ainekset kulhossa.


Tabbouleh-salaatti

2 dl bulguria
1 tomaatti kuutioituna
1⁄2 kurkkua kuutioituna
1 ruukku lehtipersiljaa, hienonnettuna
1⁄2 ruukkua tilliä
1 Granaattiomenan siemeniä
suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua

Keitä bulgur paketin ohjeiden mukaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään tilavassa kulhossa ja valuta joukkoon oliiviöljyä. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.


Resepti on alunperin Anton&Anton ruokakassiresepti jota hieman olen muokannut.

No comments:

Post a Comment