6/14/2015
Food
No comments
Tonnikalalasagne
Tonnikalalasagne
12 kpl lasagnelevyä
4 prk tonnikalaa
3 kpl salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tlk Pirkka / itsetehtyä sitruunapestoa
2 tl sitruunapippuria
suolaa
Valkokastike:
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl kevytmaitoa
2 tl yrttisuolaa
0.5 tl muskottipähkinää
2 tl mustapippuria
1 rkl hunajaa
300 g pakastepinaattia
Väliin ja pinnalle:
300 g mozzarellaa
2 rasiaa kirsikkatomaatteja
Pinjansiemeniä
Pinjansiemeniä
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele lasagnevuoka. Kuullota pieneksi silputtu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Sekoita kulhossa tonnikalat, kuullotettu sipuli ja sitruunapesto. Mausta.
Aloita valkokastikkeen valmistaminen kuumentamalla rasva. Lisää jauhot ja kypsennä sekoitellen minuutti tai kaksi. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Mausta ja lisää lopuksi pakastepinaatti. Sekoita, kunnes pinaatti on sulanut ja kastike saennut. Lisää mausteita makusi mukaan.
Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi mozzarella.
Levitä lasagnelevyt vuoan pohjalle. Niiden päälle ohut kerros tonnikalaseosta ja valkokastiketta. Asettele tomaatit kastikkeen päälle leikkauspinta ylöspäin ja laita päällimmäiseksi mozzarella viipaleet (myös raastetta voi käyttää). Täytä seuraava kerros samalla tavalla.
Levitä päällimmäisen lasagnelevykerroksen vain kerros valkokastiketta. Laita pinnalle reilusti mozzarellaa ja asettele tomaattipuolikkaita koristeeksi. Ripottele päälle vielä reilusti pinjansiemeniä.
Paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoamista.