Powered by Blogger.

Social icons

Asparagus risotto

5/18/2015
#lagerma
Vakkariresepti, aina toimiva parsarisotto!

Liemi:
10 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 sitruuna
1 sitruunan raastettu kuori

voita
1 sipuli/2 salottisipulia
3 valkosipulin kynttä
2 dl valkoviiniä
5 dl risottoriisiä (käytin Arborio-riisiä)
500 g vihreää parsaa
180 g parmesanjuusto

Valmista ensin liemi; mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Sulata kuumassa kattilassa voi ja kuullota sipulit. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi muuttuu kuultavaksi. Lisää 2 dl valkoviiniä ja kiehauta miedolla lämmöllä. Tämän jälkeen lisää lientä noin kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä miedolla lämmöllä. Lisää valmistuksen loppuvaiheessa paloiteltu parsa ja anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon suurin osa parmesanlastuista (höyläsin palat juustohöylällä) ja heitä sekaan ripaus mustapippuria. Tarjoile heti, koristele annos parmesanlastuilla.

/
Asparagus risotto is one of the best spring food. If you want to use my receipe, please use the Google translator.

Post a Comment

5/18/2015

Asparagus risotto

#lagerma
Vakkariresepti, aina toimiva parsarisotto!

Liemi:
10 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 sitruuna
1 sitruunan raastettu kuori

voita
1 sipuli/2 salottisipulia
3 valkosipulin kynttä
2 dl valkoviiniä
5 dl risottoriisiä (käytin Arborio-riisiä)
500 g vihreää parsaa
180 g parmesanjuusto

Valmista ensin liemi; mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Sulata kuumassa kattilassa voi ja kuullota sipulit. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi muuttuu kuultavaksi. Lisää 2 dl valkoviiniä ja kiehauta miedolla lämmöllä. Tämän jälkeen lisää lientä noin kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä miedolla lämmöllä. Lisää valmistuksen loppuvaiheessa paloiteltu parsa ja anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon suurin osa parmesanlastuista (höyläsin palat juustohöylällä) ja heitä sekaan ripaus mustapippuria. Tarjoile heti, koristele annos parmesanlastuilla.

/
Asparagus risotto is one of the best spring food. If you want to use my receipe, please use the Google translator.

No comments:

Post a Comment