Powered by Blogger.

Social icons

Hummerikeitto sahramiaiolilla ja parmesaanitikuilla

11/03/2015


Reseptiä pukkaa pitkästä aikaa. Tuumasimme, että tästä voisi tulla #lagerman bravuuri. Juhlan kunniaksi siis juhlaruokaa, viimeksi olemme syöneet tätä uutena vuotena, jälkiruoaksi silloin nautimme suklaakakkua. Siinä onkin toimiva menu jonka ajattelimme tarjota myös ystäväpariskunnalle keitä kutsu uuteen kotiimme pian odottaa. ;)


Vaikka nyt sitten bravuuristani onkin kyse niin julkaisen reseptin kun sen vanhan bloginikin puolella olen jo julkaissut. Tämä tosin on siitä vielä mukailtu. 


/

Hummerikeitto

1 (n. 400 g) hummeri (pakaste)
25 g voita
5 dl vettä
1 1/2 rkl hummerifondia
2 pientä porkkanaa
2 lehtisellerinvartta
1/2 sipuli
1/2 purjo
3 valkosipulinkynttä
25 g voita
1 dl valkoviiniä
1 1/2 dl kuohukermaa
1 rkl tuoretta tilliä 
1 rkl kirveliä


Sulata hummeri jääkaapissa vuorokauden ennen keiton valmistusta. 

Irrota sakset varovasti. Halkaise hummeri pituussunnassa kahtia. Irrota ja paloittele liha. Kuumenna voi kattilassa ja lisää joukkoon hummerin kuoret. Kiehauta niitä muutama minuutti. Lisää vesi ja fondi ja keitä 15 minuuttia. Siivilöi kuoret pois. Säästä liemi, sitä tarvitaan 3 dl. 

Huuhdo, kuori ja paloittele porkkanat ja viipaloi sellerinvarret. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Paista kasviksia kevyesti voissa kattilassa. Lisää hummeriliemi ja valkoviini. Keitä, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä, noin 10-15 min. 

Murskaa saksien kuoret ja irroita liha. Paloittele saksien ja pyrstön lihat. Kuumenna pannulla voita ja kuullota siinä valkosipulinkynnet murskattuna. Lisää ja paista kevyesti hummerinliha.

Lisää keittoon lopuksi kerma, hummerinliha ja hiennotetut yrtit. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarkista maku ja tarjoile sahramiaiolin ja parmesaanitikkujen kera.

/

Sahramiaioli

50 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl majoneesia
1/4 g sahramia
ripaus suolaa
mustapippuria
1/8 tl chilihiutaleita

Sekoita ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa hyvän aikaa ennen tarjoilua. 

/

Parmesaanitikut (6 kpl)

1 (100g) voitaikinalevy
1 rkl tapenade-tahnaa tai punaista pestoa
parmesanjuustoa raastettuna
muna

Sulata voitaikinalevy ja kauli ohueksi. Levitä päälle tapenade-tahna ja raasta reippaasti parmesanjuustoa. Taita taikina pitkittäin kahtia. Leikkaa kuuteen osaan ja kierrä tikut rullalle. Voitele munalla. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.

Post a Comment

11/03/2015

Hummerikeitto sahramiaiolilla ja parmesaanitikuilla



Reseptiä pukkaa pitkästä aikaa. Tuumasimme, että tästä voisi tulla #lagerman bravuuri. Juhlan kunniaksi siis juhlaruokaa, viimeksi olemme syöneet tätä uutena vuotena, jälkiruoaksi silloin nautimme suklaakakkua. Siinä onkin toimiva menu jonka ajattelimme tarjota myös ystäväpariskunnalle keitä kutsu uuteen kotiimme pian odottaa. ;)


Vaikka nyt sitten bravuuristani onkin kyse niin julkaisen reseptin kun sen vanhan bloginikin puolella olen jo julkaissut. Tämä tosin on siitä vielä mukailtu. 


/

Hummerikeitto

1 (n. 400 g) hummeri (pakaste)
25 g voita
5 dl vettä
1 1/2 rkl hummerifondia
2 pientä porkkanaa
2 lehtisellerinvartta
1/2 sipuli
1/2 purjo
3 valkosipulinkynttä
25 g voita
1 dl valkoviiniä
1 1/2 dl kuohukermaa
1 rkl tuoretta tilliä 
1 rkl kirveliä


Sulata hummeri jääkaapissa vuorokauden ennen keiton valmistusta. 

Irrota sakset varovasti. Halkaise hummeri pituussunnassa kahtia. Irrota ja paloittele liha. Kuumenna voi kattilassa ja lisää joukkoon hummerin kuoret. Kiehauta niitä muutama minuutti. Lisää vesi ja fondi ja keitä 15 minuuttia. Siivilöi kuoret pois. Säästä liemi, sitä tarvitaan 3 dl. 

Huuhdo, kuori ja paloittele porkkanat ja viipaloi sellerinvarret. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Paista kasviksia kevyesti voissa kattilassa. Lisää hummeriliemi ja valkoviini. Keitä, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä, noin 10-15 min. 

Murskaa saksien kuoret ja irroita liha. Paloittele saksien ja pyrstön lihat. Kuumenna pannulla voita ja kuullota siinä valkosipulinkynnet murskattuna. Lisää ja paista kevyesti hummerinliha.

Lisää keittoon lopuksi kerma, hummerinliha ja hiennotetut yrtit. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarkista maku ja tarjoile sahramiaiolin ja parmesaanitikkujen kera.

/

Sahramiaioli

50 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl majoneesia
1/4 g sahramia
ripaus suolaa
mustapippuria
1/8 tl chilihiutaleita

Sekoita ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa hyvän aikaa ennen tarjoilua. 

/

Parmesaanitikut (6 kpl)

1 (100g) voitaikinalevy
1 rkl tapenade-tahnaa tai punaista pestoa
parmesanjuustoa raastettuna
muna

Sulata voitaikinalevy ja kauli ohueksi. Levitä päälle tapenade-tahna ja raasta reippaasti parmesanjuustoa. Taita taikina pitkittäin kahtia. Leikkaa kuuteen osaan ja kierrä tikut rullalle. Voitele munalla. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.

No comments:

Post a Comment