Torstaille 30 minuutin arkiruokaresepti!
Kokonainen uunikala, tabbouleh-salaatti ja kermaviilikastike
1 purjosipuli
1 rkl voita
1⁄2 luomusitruuna
suolaa
Huuhdo kala kylmässä vedessä ja kuivaa pinta. Huuhdo ja hienonna purjosipuli ja paista pehmeäksi voissa. Suolaa kalan vatsa ja täytä paistetulla purjosipulilla. Leikkaa kalan selkään viiltoja ja työnnä niihin sitruunanviipaleita.
Siirrä kala uunipellille tai sopivaan uunivuokaan ja kypsennä 180-asteissa uunissa n. 30 minuuttia.
Kermaviilikastike
2 dl kermaviiliä
1⁄2 dl hiennonettua tilliä
1 valkosipulikynsi, murskattuna
suolaa
1 valkosipulikynsi, murskattuna
suolaa
hunajaa
chilikastiketta
Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Tabbouleh-salaatti
2 dl bulguria
1 tomaatti kuutioituna
1⁄2 kurkkua kuutioituna
1 ruukku lehtipersiljaa, hienonnettuna
1⁄2 ruukkua tilliä
1 tomaatti kuutioituna
1⁄2 kurkkua kuutioituna
1 ruukku lehtipersiljaa, hienonnettuna
1⁄2 ruukkua tilliä
1 Granaattiomenan siemeniä
suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
Keitä bulgur paketin ohjeiden mukaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään tilavassa kulhossa ja valuta joukkoon oliiviöljyä. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
Keitä bulgur paketin ohjeiden mukaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään tilavassa kulhossa ja valuta joukkoon oliiviöljyä. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Resepti on alunperin Anton&Anton ruokakassiresepti jota hieman olen muokannut.
Post a Comment